Dubbelmarinerad fläskfilé så blir den perfekt

Dubbelmarinerad fläskfilé allt om mat är en av favoriteterna på Mat & Café. Rätten är både enkel att tillaga och älskad av gäster. Det är perfekt för dem som vill ha något smakfullt utan att slita för mycket i köket.
Vad är dubbelmarinerad fläskfilé?
Dubbelmarinerad fläskfilé betyder att köttet marineras två gånger. Först innan stekning, sedan efter. Första marinaden ger smak under tillagningen. Andra marinaden gör köttet extra saftigt och aromatisk. Resultatet blir en rätt som smälter på tungan (verkligen bra, denna här).
Så förbereder du rätten hemma
Marinera köttet över natten i en plastpåse med olja, vitlök och kryddor. Nästa dag steker du fläskfilén i ugn på 150 grader i cirka 20 minuter. Låt den vila 10 minuter, skär den i tunna skivor och marinera igen i 2-3 timmar. Dessa enkla steg sparar tid och kraft på serveringsdagen.
Bästa sättet att servera fläskfilén
Skär köttet i vackra tunna skivor och lägg på ett fat. Servera tillsammans med rödbetssallad, potatissallad och frisk persilja. På Mat & Café serveras rätten ofta som del av en kallbuffé med kapris och körsbärstomater. Presentationen gör rätten ännu snyggare och mer tilltalande.
Vanliga frågor om tilllagningen
Kan man frysa fläskfilén?
Ja, både hel och skivad. Det är bäst att frysa efter marinering och stekning för att hålla smaken intakt.
Hur länge ska marinering ta?
Första marinaden behöver minst 2 timmar helst över natten. Andra marinaden minst 2 timmar, gärna längre om du hinner.
Kan man grilla istället för att steka?
Ja, grilling funkar lika bra. Det ger en lite annan och skön röksmak som många gillar.
Vilken temperatur är rätt?
Ugnen på 150 grader fungerar bra. Köttet ska nå 70 graders innertemperatur för att vara säkert att äta.
Dubbelmarinerad fläskfilé passar perfekt på Mat & Café. Gäster älskar den för smaken, enkelheten och att den kan förberedas dagen innan. Det är en vinnare på varje meny.



